Rookiecupen 2018

MENUMENU

Rookiecupen 2018

Den 7:e april var det dags för slutspel för Rookiecupen, en lagtävling anordnad av Stockholms bordtennisförbund:

Ungdomstävling som är öppen för dem som inte spelat i S:t Erikscupen. Tävlingen spelas under två helger den 27-28 januari och 17-18 mars 2018 ett slutspel den 7-8 april 2018.

Klubben ställde ursprungligen upp med två lag: Alvar, Måns, Simon och Viktor bildade ett lag i åldersklassen ”födda 2007 eller senare”, och Anton, Gustav och Zander ett lag i åldersklassen ”födda 2003 eller senare”.

Lagtävlingen innebar att man som lag tävlade mot andra lag i matchomgångar bestående av nio singelmatcher och en dubbel (så här kan ett lagmatchprotokoll se ut).

Grundserien spelades den 17:e mars, och innebar att vardera Solnalag fick möta två andra lag. Dagen bjöd på framgångar för båda lagen, och det var nöjda och glada spelare som åkte hem efter två vinster var!

Kort därefter tornade moln dock upp sig på himmelen – finalhelgen inföll i slutet på påsklovsveckan och det stod klart att inte mindre än tre spelare skulle vara bortresta, vilket lämnade respektive lag med enbart två spelare var. Det bestämdes att det yngre laget skulle dra sig ur, och att det äldre laget skulle spela ändå, fast som det såg ut med enbart två spelare. Detta var i sig tillåtet, men skulle innebära att laget automatiskt förlorade tre matcher per omgång. Dagen innan beslutades det dock att Måns från det yngre laget skulle hoppa in för Solna 2003 vilket gjorde laget fulltaligt.

På finaldagen var det samling i Brännkyrkahallen, med tre förväntansfulla spelare på plats. Den dagen var klasserna uppdelade så att laget tävlade mot andra lag med spelare födda mellan 2002-2004 eller senare. Dagen började med den tuffaste omgången, mot Tyresö BTK. Det var spännande matcher, men efter omgången stod Solna som segrare. Efter att i den andra omgången ha besegrat Tullinge var det dags för den tredje omgången mot Rotebro. Tyresö hade då efter en rysare knappt besegrat Rotebro i sin andra omgång, så skulle laget med säkerhet komma först gällde det att få en vinst. Det var återigen spännande matcher som bjöd på fint spel från båda lagen, men i slutändan stod Solna som segrare. Det var tre väldigt glada spelare som efter färdigt spel fick hoppa högst upp på prispallen vid ceremonin!